Elektronisen urheilun (Eng. e-sports) suosio on kasvanut käsi kädessä tietotekniikan kehityksen kanssa. Internetin videonjakelupalvelut todistivat, että pelaaminen ei ole vain itsessään hauskaa puuhaa, vaan sitä on myös mukava seurata vierestä. Elektroninen urheilu onkin kasvattanut viimevuosina suosiotaan.

Elektronisen urheilun ensimmäisen persoonan ammuntapelien kesken Battlefield ei ehkä yllä aivan Counter-Strike tai Call of Duty –pelien suosioon, mutta Battlefield on suosittu elektronisen urheilun peli ja Battlefield–turnauksia järjestetään vuosittain useita ympäri maailmaa. Vuonna 2013 julkaistu Battlefield 4 –pelin ympärille on järjestetty tähän päivään mennessä jo 140 turnausta, joissa on jaettu voittoja yhteensä noin 200,000 euron edestä.

Elektroninen urheilu koostui alkujaan pelaajien keskenään järjestämistä pelitapahtumista, mutta alan kasvaessa pelistudiot ovat ottaneen elektronisen urheilun tarpeet huomioon pelejä suunniteltaessa. Esim. Battlefield 4, joka on Battlefield–sarjan viimeisin lisäys, on luotu nimenomaan elektronisen urheilun tarpeisiin. Pelissä on ensimmäistä kertaa ”Spectator Mode”, joka mahdollistaa pelin seuraamisen vierestä, sen tallentamisen sekä videon jakamisen.

Tämän lisäksi Battlefield 4 -pelin pelimuotojen suunnittelussa huomioitiin, että elektronisessa urheilussa on yleistä pelata noin viiden hengen joukkueissa. Tämä on ongelmallista Battlefield–sarjalle, sillä sen valttina ovat nimenomaan suurilla kartoilla käydyt monen kymmenen pelaajan taistelut. Battlefield 4 –peliin lisättiin tästä syystä kolme pelimuotoa, jotka tarjoavat vauhdikkaita taisteluita myös pienemmille joukkueille.