Battlefield on ensimmäisen persoonan ammuntapelisarja (FPS). Battlefield-pelit erottuvat genrensä muista peleistä, sillä niissä korostuu tiimityöskentely. Pelin taistelut käydään muihin FPS–peleihin verrattuna suuremmilla kartoilla ja pelaajilla on käytössään useita erilaisia ajoneuvoja. 2000–luvun alussa julkaistut Battlefield–sarjan ensimmäiset pelit sijoittuvat toisen maailmansodan sotatantereille. Sarjan viimeisin julkaisu Battlefield 4 sijoittuu tähän päivään, mutta yleispiirteiltään pelit ovat pysyneet samanlaisina.

4931485-battlefield-3Battlefield–sarjan pelit ovat olleet ensimmäisiä moninpelattavia ensimmäisen persoonan ammuntapelejä joissa pelaajien välinen yhteistyö ja tiimityöskentely nousevat pelikokemuksen keskiöön. Peleissä taistelut käydään kahden pienempiin taisteluryhmiin jaetun joukkueen kesken. Pelien viehätys piilee juuri joukkueiden rakenteessa sillä onnistunut yhteistyö oman joukkueen muiden pelaajien kanssa on avain voittoon.

Pelaajien välisen yhteistyön suosimisen lisäksi Battlefield–pelien suosioon vaikuttaa myös pelaajien käytössä olevien ajoneuvojen määrä. Useissa FPS–peleissä moninpelattavista pelimoodeista puuttuvat ajoneuvot kokonaan. Battlefield–peleissä pelaaja voi ottaa haltuunsa useita eri ajoneuvoja pienistä maastoautoista panssarivaunuihin ja taisteluhelikoptereihin. Pelikenttien koon ansiosta ajoneuvojen käyttäminen on paitsi hauska lisäelementti, mutta myös välttämättömyys.

Tämän lisäksi uusimmissa Battlefield-peleissä pelaajan kokemuksen karttuessa hän saa käyttöönsä laajemman valikoiman aseita, mikä on omiaan motivoimaan pelissä menestymiseen. Korkeamman sotilasarvon ansainneilla pelaajilla on myös muita etuja alemmalla tasolla oleviin kanssapelaajiin nähden. Battlefield–sarjan pelit ovat ansaitusti moninpelattavien ensimmäisen persoonan ammuntapelien kärkikastia.