Vuonna 2007 jo julkaistu Call of Duty 4: Modern Warfare on loistava yksinpelattava FPS. Elokuvallista kerrontaa hyödyntävä peli kantaa pelaajan nykypäivän konfliktialueiden läpi sulavasti henkilöhahmoa vaihtaen. Vaikka siitä on kulunut jo muutama vuosi kun peli julkaistiin, Call of Duty 4: Modern Warfare on nykysilmin edelleen todella näyttävä ammuntapeli, joka tarjoaa viihdettä varmasti vielä tulevinakin vuosina.

Counter-Strike on FPS-klassikko ja luultavimmin genrensä tunnetuimpia nimiä. Vaikka Counter-Strike–sarja on laajentunut Counter-Strike: Global Offensive -pelillä, vuonna 1999 julkaistu Counter-Strike 1.6 on edelleen FPS–genren suunnannäyttäjä. Counter-Striken suosion takaa löytyy todella taitavasti suunniteltuja pelikenttiä sekä vannoutunut fanipohja.

Far Cry 4 on Far Cry–sarjan tuorein lisäys. Far Cry–peleillä on useita puolestapuhujia ja Far Cry 4 on ehdottomasti sarjan paras osa. Peli vie FPS–genren absurdille tasolle. Pelin avoin, vapaasti pelaajan seikkailtavana oleva maailma mahdollistaa monet hullut tilanteet. Pelaaja voi esimerkiksi käydä taisteluun elefantin selästä käsin tai vaikkapa liitovarjolla. Far Cry 4 on todella mukaansatempaava, hullunhauska ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Irrational Games –pelistudion vuonna 2007 julkaisema Bioshock on FPS-peli aivan omaa luokkaansa. Peli sijoittuu Rapture-nimiseen vedenalaiseen maailmaan, josta pelaajan täytyy paeta. Peli on saanut paljon kiitosta uniikista pelimaailmasta, joka luo vaikuttavat puitteet muutenkin loistavalle FPS–pelille. Bioshockin perintöä jatkavat sarjan kaksi tuoreempaa osaa: Bioshock 2 ja Bioshock Infinite.